Bby kena antibiotik selepas lahir

Hi mom2 , doc kk kata bby lahir2 kena antibiotik terus sbb sy ada gbs dlm beberapa hari jugala 1.Cara penjagaan baby mcm mna ya ketika tu? 2.Sy boleh balik ke time baby kena tahan sbb nurse kk kata selepas bersalin terus pergi kk walaupun tanpa baby sbb nk check kesihatan ibu terus 3.Sy dh perlu marmet untuk penyediaan susu bby ke? Now sy 40weeks #firstmom #SeriusTanya

1 Balas

gdm or gbs? gdm w/o complication biasanya blh balik mcm biasa. and 40w kena serah diri utk bsalin . klu ibu dh blh discharge, bby kt wad, ibu blh balik dlu. lepas bsalin baru marmet.

4w ago

klu gbs yes bby akn warded on antibiotics klu bsalin normal.