Perancang keluarga

Hi mom semuaa , first nak tanya la boleh ke kalau dh makan pil perancang lepas tu tiba tiba nak tukar implano sbb ttbe rasa was was yela saya czer so takut. Second if dh makan pil seminggu boleh ke lepas dalam ? #pleasehelp #bantusharing 🫠#firstmom

1 Balas

drpd implanon baik try depo dlu. usually if serasi dgn depo, high chances serasi dgn implanon. implanon kena keluar kos sndri, pasang dkt swasta. mana2 perancang pun yg awk pkai, tetap kena double protection. perancang bukan jaminan yg awk takkan terbabas. sbb tu ditulis keberkesanan 97-99% sahaja.