Badan gatal dari mengandung sampai lepas bersalin

Hi mom, saya dari 2nd trimester badan dah mula gatal2, ingatkan lepas bersalin hilang la tapi tak rupanya.. skrg dlm pantang hari ke 22, and masih rasa gatal satu badan, siap berparut sbb garu😢 mcm mana nak hilangkan rasa gatal ni ya, ada mommies yg sama pengalaman mcm ni tak sebelum ni? Btw saya czer #pleasehelp #firsttimemom

1 Balas

sy pernah alami lepas bersalin anak ke 2. tahap gatal yg paling teruk,sampaikan tengah tidur nyenyak boleh terbangun sebab gatal seluruh badan. tak ingat bila gatal reda,sebab dah 3 thn lebih. tp sis boleh pergi klinik swasta utk tanya Dr. mungkin ada ubat atau suntikan dibagi