33 weeks air ketuban banyak

Hi mom saya dah 33 week mse 32 week tu Check up dkt kk, dokter kata baby saya besr bert dia naik 2 kilo lbih spttnya 1 kilo lbih sbb msih 32 week , tapi dh naik 2 kilo normal ke dan air ketuban saya bnyk, hmm dngr org kata kalau air ktubn bnyk akan bernk awal btul ke 🥺, saya risau la sy msih 33 week , tapi baby sy sihat tkde je dokter ckp lpstu 4/4 kena jmpe dokter pakar dkt hospital. #firstbaby #firstmom #ingintahu

1 Balas

Akak sedara sy baru bersalin. 37minggu, czer sbb ketuban bnyak. Org tua2 dulu kata elok baby senang kluar klau ketuban bnyak. Tapi skrg nih sy tnye akak sedara sy. Dia ckap doc czer sbb takut bila ketuban bnyak, baby masih lagi boleh pusing2 n takut songsang. So czer awal. Semoga urusan awk dipermudahkan. Takpe jgn stress. Yg pnting mak n baby sihat.