Baby 2 months 11 days tak nak minum susu

Hi mom, i nak tanya why my baby taknak menyusu after cucuk 2 bulan 😭 usually baby i minum 20oz now nak minum 10oz pun tak sampai. I dah bawak gi klinik, doktor cakap okay je. Tapi i as a mom i still risau. I campur susu. Please please help 😭😭😭😭 #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

Haritu anak sy pun mcm tu lepas cucuk 2 bulan. X nk menyusu. Bagi susu dia nngis. Lpstu sy tukar puting yg kecil sikit tapi lembut baru dia nk minum.. Tapi skrg dah ok. Maybe dalaman dia x selesa lepas cucuk tu sbb tu dia x nk minum susu.. Sis try bf derect. Sy guna dari awal guna botol dia tolak, pastu sy bagi bf derect ja dia nk.

Mcm mana anak sis skrg? Anak sy pun mcm ni juga taknak minum susu huhu risau sangat kat dia, nak paksa pun tak boleh juga. Mcm mana sis handle anak taknak minum susu? 😢