suku minum manis..

hi mom, bahaya tak untuk baby kalau kita suka minum manis, saya semenjak pregnat suka sgt minum teh ais atau milo ais, tiap hari rasa teringin nak minum, dah mcm candu..rasa takut pun ada tp mulut ni tak boleh kontrol, kdang suami beli satu saja dia suruh saya minum sikit sebab dia pun nak kontrol saya

1 Balas

kalau puan ada gdm, tak digalakkan minum hari2 manis ni. takut bacaan gula tinggi. dan kalau bacaan gula tinggi risau baby terlalu besar nnti, atau boleh bawa risiko kematian pd bayi. boleh nk minum tp kurangkan. 🥰

2y ago

masa 11week saya ada check darah semua tu, gula normal Alhamdulillah semua normal & sehat, cuma kolestrol ja tinggi sedikit, saya x tau la semenjak pregnant ni suka yg manis2