Perkerjaan kepada ibu ibu hamil

Mohon perkongsian. Kepada ibu2 yg hamil. Semasa hamil kalau ada tanda sakit perut, pinggang, sesak nafas, sukar tidur dsb.. bagaimana dengan pekerjaan korang? Adakah terpaksa ambil cuti MC, AL, UPL atau lain2 dan kerap cuti atau pegi je kerja? Kadang2 faktor kesihatan ibu hamil ni jadi terbatas lah nak buat kerja. Macam saya pulak jarak ke tempat kerja agak jauh makan masa sejam/lebih. Kerja 12 jam. Kadang tidur tak cukup buat kesihatan saya merosot sehinggakan terpaksa kerap cuti.

1 Balas

kalau tak sihat atau penat, mc jela sis. sy pernah rasa masa anak first kerja 12jam. penat amat. tp x pernah mc atau amik cuti. huhu. anak kedua ni keja 10jam je paling lama. tu pun penat jgk. tp masih lagi tak pernah amik mc. huhu. bertahan je ni, baby dh 33w+

1y ago

Wahhh bagus nyaa.