tidur menyiarap

hello mmy semua, sy skrg alhamdulillah dh msuk 15w, tp nk tnya pndapat mummy ii smua, boleh ke tidur menyiarap.. sbb sy mmg dh terbiasa tidur mnyiarap. kdg ii x sedar diri nie pregnant 😅 #firstbaby #ingintahu

4 Balas

sy pun suka tido meniarap tpi since pregnant now 16week, klau tido meniarap memang sakit, rasa mcm tekanan sngat. lbih suka tido mngiring, perut memang akn alas dgn bantal kecik bru selesa nk tido. klau tngah mlm x sedar tido meniarap auto tersedar dri tido sebab bole rasa skit dia

Byk dktr2 dh share psl posisi tidur bila pregnant. Pergi kk pun kdg ada misi pesan. So klu nk kndungan baik2, kena mula dari diri kita. Mmg susah awl2 nk biasa kan tidur posisi lain, tp utk kebaikan dua2 juga ya.

1y ago

Nak tanya. Klo posisi tidur flat pandang ke atas ok x? Sy mmg tido mengiring tp bila tesedar posisi tido dh berubah flat😂

15weeks baby dah mula membesar. Tidur menyiarap sangat tak disarankan. Walaupun tidur posisi meniarap selesa tapi berbahaya untuk kndungan awak. Dah kena biasakan tidur mengereng ke kiri ya.

better jgn . biasakan mengiring ye mommy . ❤️😊