Ni spotting ke bukan?

Minta maaf gambar tak sopan sikit. Tapi saya nak tanya, spotting ni berterusan ke? Atau turun skali, lepastu tak turun dah? Saya dah 39weeks. Ni maksudnya dah turun tanda ke? Saya ada rasa senggugut sampai sakit belakang. Tu contraction ke momies? Or false contraction? Baby aktif je ferak dalam perut. Cuma musykil. #firstmom #firstbaby #pleasehelp

Ni spotting ke bukan?
7 Balas

tanda2 tu sis,klo sis ada rase perut mengeras 1 jam sekali,dia akn Jd makin lama makin kerap dan sakit perut mengeras tu smpi x boleh tahan..dia akn jadi 1/2jam sekali lps tu 15 minit sekali..kita akn rse cm nk buang air besar byk kali g toliet..tu tanda2 dh nk bersalin sis.. pengalaman sy..perut mengeras tu agak luar biasa,sakit tak boleh bawa bincang..

Sama laa kita pon, first day ada darah ketul2 keluar sikit. Second day keluar lendir coklat darah tu, pegi hospital cek tak buka lagi jalan. Doc just pesan kalau sakit tu regular tiap 5 minit or pecah air ketuban pegi hospital.. Skrg ni layan perut mengeras, sakit rasa mcm senggugut dgn sakit pinggang.

sy pon da kuar lendir coklat smlm pg.. doc kate contraction kuat n kerap bru g hosp.. tp bole trus g kalo sis xsdap hati n nk check.. kakak sy ckp mmg akan kuar berterusan smp bersalin..

Ye. Tanda dah tu. Pernah jadi masa anak first. Pegi hospital kena warded. Lepas 4 hari warded baru saya bersalin.

kalau ade sengugut sampai rase sakit blakang.. and kluar spoting... pergi hosp sis😍🌹❤️ tahniah 🌹

Sama lah macam saya jadi skrg. Keluar mcm ketul darah tp sikit je. Skrg pun mcm ada rasa sakit senggugut.

Permulaan...

1y ago

so dikira blum lgi kan nk bersalin tu.. sbb sy mcm tu jugak.. kluar coklat je.. tu pun kdg² je.. sakit blkng pun kdg² jugak