GBS swab sakit ke

minggu depan dr nk ambil sample kt vagina utk test gbs. ada sapa pernah kena ke? sakit tak ? 😬😬#firsttimemom #36week

7 Balas

Xsakit. Sama je dgn swab2 keputihan biasa..dia masukkan muncung itik pastu kapas stick utk calit sampel. Xrasa apa pun waktu calit tu. Masuk muncung itik tu yg ngeri sikit tp kalau sis bertenang dan relakskan otot2 (jgn kemut) confirm okay2 aje...ingt...jgn kemut2 waktu masuk muncung itik yeee..bertenang

Saya punya rasa sakit sikit masa dia masuk muncung itik ke apa tu. Takut jugak masuk tu pun dah sakit apatah lagi nak beranak nanti 🤣

Baru je buat minggu lepas, Alhamdulillah tak sakit pun🥰 Sis jangan kemut or keraskan badan, relaks & tenangkan diri je❤️

tak sakit pun awak , dia swab guna macam cotton bud je . kejap je

Tak sakit pun awak. Sekejap je prosesnya. Tak sampai seminit.

sy bru je test tadi. ok je xsakit pun 😁

Tk sakit. Sy dh 5/6 kali test. Ok