adakah tidur masa pregnant buat baby di dalam subur??

mengingatkan saya dah 39week baby dah 3kg... betulkah atau mitos saja kalau tidur saat mata hari naik boleh buat baby subur?? mak saya sgt marah sebab saya selalu tidur dan memang mengantuk, duduk pun saya boleh tidur tak tahan bab ngantuk ni, mak cakap nanti baby kau subur susah kau nak bagi keluar katanya huhu, sebab org dulu2 katanya memang tak di bagi tidur saat mata hari naik...#seriusnanya #firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Balas

hmm. tak pernah dengar. mitos la. kalau ada kajian yang sahih berkenaan ni baru lah boleh dipercayai. nak percaya apa apa, biar lah logik dimata kita. apa lah salah tidur, kesian kena tuduh buat baby besar la, subur la :((

1y ago

faham. nak buat macam mana kan. sabo jela sis 🥹

mitos je tu sis. selalinya kalau mak or mertua ni cakap based on orang dulu dulu ckp. mcm saya, takleh makan or buat itu ini la, but doktor saya ckp okay je hahahaha

1y ago

ya tula susah juga belawan ckp dgn org tua ni, dr pun memang suruh ibu mengandung banyak berehat