Berapa lama Anda membedong bayimu, Bun?

Voice your Opinion
7 Hari
14 Hari
30 Hari
40 Hari

3341 merespon

49 Tanggapan

Anak saya udah 1 bulan 13 hari tapi kalau malam tidur di bedong . lebih nyaman bayi nya.kalau ngak di bedong bentar bentar bangun kayak ngak nyaman.kalau siang ngak pernah di bedong

5mo ago

sama bun, aku juga gitu kalo tidur biar bisa tidur juga tak bedong dulu nek bangun tak buka

Anak aku sekarang 2bulan 9hari msih suka di bedong soalnya kalau tidak dibedong terlalu banyak gerak susah buat tidur,tapi anak aku lbih sering di bedong malam sih

sampe 4bln itupun klo muali rewel dan susah tidur langsung tak bedong biar anteng eheheh

baru lahir aja dibedong ngamuk😅akhirnya dibuka bedongan nya dipakein selimut

sampai anak g mau dibedong lagi, anal jman skrg mah g suka dibedong lama2😁

7hari itupun jarang², dedenya gasuka dibedong. padahal bikin pulas boboknya

dari lahir dibedong cuma kalau habis mandi aja, sampe sekarang umur 2bulan

selama bayinya mau dibedong, Alhamdulillah anakku sampai hampir umur 1,5 tahun

3y ago

iya, sekarang sudah 23 bulan,sudah nggak mau lagi di bedong,🤭

sebentar hanya 7 hari, karna kalau di bedong berontak seperti gak nyaman

3-4 bulan, kalo lagi rewel terus dibedong langsung anteng anaknya😀