Mual dan muntah(1st preg)

Mcm mna nak hilangkan rsa mual dan muntah" ni sy start msuk 5 week dh tak bole terima apa" makanan bila mkan mesti kluar balik.. Badan lemahh

3 Balas

muntah teruk ni masa pregnant anak kedua.. Sy makan dua sudu macam tu je.. tak ambil yg berminyak.. Sy makan cereal.. time trimester pertama tu, yang ni je boleh telan. tu pun tak banyak.. kalau awak ada tanda dehidrasi, terus ke klinik ye..

saya dulu kunyah mentos yg masam tu . eps masa naik kereta saya lg loya teruk kalau nak keluar kena g beli gula mentos tu dulu buat kunyah dlm kereta kalau tak tak tahan loya amat .

2mo ago

Tu la bkn loya je muntah sekali ikut kluar.. Asam kasturi tu pn sy makan

saya makan yg asam2 je & makan buah tin