Assalamualaikum mommy

Mcm mna nak hilangkan cyst ye ? Saya jdi lps gugur bln lps , tp bln ni baru sakit sgt #bantusharing

2 Balas

Saya ada cyst di area berdekatan ketiak. Saya buat rawatan acupuncture dan Alhamdulillah cyst hilang tapi saya tak pasti kaedah ni sesuai pada semua atau tak. Doktor cakap 1 sesi rawatan acupuncture bole mengecilkan 1cm cyst. Time tu cyst saya kecik lagi sebab dapat detect awal.. cari doktor yg bertauliah ya bukan perawat yg hanya ada sijil acupuncture sahaja sebab doktor akan check dulu tekanan darah dll untuk tahu kita sesuai atau tak utk buat acupuncture time tu. Biasa perawat ni tak check tekanan darah atau apa2. Dia terus buat ja rawatan tu.. so ada resiko la sikit. Acupuncture tak bole buat ketika mengandung dan semasa bacaan darah kita tengah tinggi.

pegi jumpa doctor kalau sakit. nnti doctor bagi suggestion utk operation buang or boleh biar kan hilang sendiri