Sukatan makanan bayi 6 bulan

Hi, mcm mana nk kira sukatan untuk baby yang baru nak makan ye? 2 sudu teh besar nasi ke?

3 Balas

Sy mula2 bg 1 sudu besar makan. Kmudian naik stgah2, skrg dh 2 sudu besar makan. Jd okay je bg stgah sudu besar mkn bubur. Mula2 baby akn main2 dgn lidah bubur tu.

4mo ago

Okay terima kasih 🫶🏻

lebih kurang la, awak buat sikit ja dulu ,try tgok ,sbb time umur tuh dia baru nak rasa, kenal makanan, so takyah banyak lagi takpa.

4mo ago

Okay terima kasih🫶🏻

Nk senang awak beli je bekas ice cube kt shop33 . buat frozen senang masak satu cube je untuk permulaan