Bawa bayi keluar jalan2

Mcm mana mummies bawa baby keluar jalan2 ye. Saya stres duduk rumah je. Tp bila keluar baby asik meragam. Baby 2buln lebih. Mcm mana mummies buat ye? Mcm mana mummies bancuh susu kt luar? Mcm mana kalau dia teriak overtired? Lg2 ank high demand. Tlg sy, sy stres ddk rumah. Tq#bantujawab #bantusharing #ingintahu #newmom #bantusharing

14 Balas

susukn tu mksd ny BF or bancuh? sy rse blh je susukn dlm kereta, pstikn baby selesa waktu menyusu .. sy pn x psti... kalau sy mnyusukn ikut demand baby.. mostly baby sy memang 2-3 jam skali dia memang bgn nk susu je.

Keluar dengan ayah dia sekali hilang masalah sy haha sama2 jaga sis.. Sabo pun penting.. Pi tempat tak panas.. Bawa carrier bawa stroller mana yg perlu masa tu guna.. Bawa barang anak cukup jangan biar dia lapar..

bawa termos , susu tepung, air masak, botol susu. nnti berhenti la kt rnr ke bancuh susu. atau pun kdg berhenti je tepi jalan bancuh susu

5mo ago

Boleh ke kita bancuh susu pakai 1 air je. Air yg suhu dia suhu bilik. ??

ohh skrg sy guna yg brand anakku rseny.. stakat ni xde mslh msuk angin lgi