baby 2 bulan punggung melecet

mcm mana cara nk hilangkn punggung baby melecet kesian baby menangis2 pedih punggung sbb kerap sgat berak2 nk bsuh pun jerit2 sakit krim apa yg ok ya mommy2 #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

8 Balas

Cream drapolene bagus. Baby saya bontot melecet, merah and nampak kulit sikit. saya pkai cream tu dari pagi sampai malam. cream tu meresap, bila nampak da meresap, topup lagi cream. Pakai pampers longgar2 jek and keep check and topup cream. Malam tu baby da rilek jek bila cuci bontot. Tak nangis2 dah.

sy pakai drapolene ok. sudocream mcm lambat berkesan. lepas punggung dia melecet, sy stop pakai wet tissue. dia berak mmg cuci kat sink. kencing je lap pakai wet tissue. tu pon just lap sikit2 slow je. sebelum tu spray dulu pakai air.

1y ago

yke ok tq sis

tukar pampers terus lps die berak tu. jgn tgu lama. basuh guna air je. tkut die allergic dgn sabun atau wet tissue. lps tu boleh ltk lotion. ank sye ltk bby johnson je elok. atau pon fiffy yg botol putih. natural punya.

1y ago

ok tq sis

Anak saya guna drapolene cream, ada jual dekat farmasi. Haritu ruam sampai ada bintik2 merah sebab kerap berak dengan cuaca panas lagi. Sapu krim tu lepas 2 hari alhamdulillah surut.

10mo ago

anak awak brp bulan ?bole pakai krim tu ke baby saya baru nk masuk 2 bulan

anak i serasi dengan sudocream. kalau merah2 sikit, sapu.. then ok. sudocream ni byk jenis tau. u beli "sudocream nappy rash".

1y ago

okk tq sis

tula pmpers mmg sya tukar stiap 2jam mgkin xserasi jgk

dari newborn Mmg pakai vaseline.. Mmg jrg kena ruam.

anak sye gne pureen nappy cream..

1y ago

ouh ok tq sis