Normal ke?

Mcammana nk naikkan berat badan ye? Bila sye buat monthly checkup je, berat badan tk naik..mkan elok je, tkde muntah...sapa2 ada tips tak? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

underweight ke nak kena naikkan berat tu? bila scan baby berat dia ok tak? kalau size baby ok tak perlu risau pun berat kita. sepanjang saya mengandung, turun 3kg, naik balik 7kg je tapi baby membesar normal. so doktor sendiri ckp takpe janji baby ok. skrg dah selamat bersalin dah pun

2y ago

sye bukan underweight...obese dah pon 😅..n ada gdm jugak..tp berat tk naik..bnyak maintain je... alhamdulilah baby okay je..tp biasalah, nurse kk bising sikitlah berat tk naik huhu