Mkn buah usia 4bulan

Mau tanya bunda.. Bayi 4bulan apa boleh di kasih makan buah semangka.. anak temanku baru 4 bulan udh di kasih makan buah katanya gk ppa asal gk nasi.. Tp kan idealnya anak itu dikasih mkn atau buah² an ketika sdh 6+ ..

2 Tanggapan

tmen ny bunda nglawak ya🙂 selain asi ga boleh dkasih apa" selain asi/sufor bun kcuali atas indikasi medis ya

tetep ga boleh bunnn... air putih aja ga boleh untuk di bawah 6 bulan loh 😁😁