hallo mommies

mau tanya saya sdah 35 weeks dan baby sya kerap keras2 dan kaki mula membengkak,sya pulak kuat bepeluh..kenapa ya?boleh kongsi sdikit tak??#ingintahu #firstbaby

2 Balas

Sama sis, saya due 26/6 ni tp bby besar… sllu rasa bby mengeras, tmbh2 waktu malam. Kadg2 rasa sakit perut nk berak. Tp hilang centu ja. Jdi mksudnya contraction palsu. Kerap sakit celah kgkang jgk. Kaki pn ada begkak skit

Hai 👋 baby kerap keras mungkin itu Braxton hicks. Apa apa pun pantau pergerakan baby. Kalau kurang daripada 10 perlu pergi hospital. Kaki bengkak atau edema tu normal tapi nanti inform nurse ya. Berpeluh pun normal sebab hormon.

1y ago

oooo okeyy tq for information