tak tahu nak tulis tajuk apa..

mau tanya mommies yg sama macam sya,saya tidak suka minum2 susu2 or vitamin2 tambahan sebab sdah cuba bnyak yg tdak masuk tapi sya hanya makan ubat yg dr bagi ja,sebab sya tdak ada symtom2 bnyak sngat,smua okey,sebab firts time pregnant kan n firts baby,#seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

Saya pun dari awal prgnant tak makan vitamin2 tambahan, cuma makan yg nurse bagi, susu kurang sbb sya tak suka susu, mcm minuman tambahan yg org kata boleh naikkan hb jgn la try, takut kandungan gula tinggi. Saya dari awal amalkan buah buahan, mmg hari2 makan smpai skrg perut dah 8 bulan. susu sya minum jarang, tapi ada la, tapi makanan mmg buah bnyak, sayur banyakk, caffien prut 6 bru berani minum tu pun kalau btul2 teringin. Alhamdullilah setakat ni baby okey mmbesar ikut weeks dia, saya tak ada sbrng masalah gdm atau drh tinggi, hb cantikkk. Cuma saya obese jee, berat 90kg, lagi pun masa buka buku 86kg😅

12mo ago

oooo..tq kak atas prkongsian ya..sya ingat sya ja tdak ambil2 bgitu

saya pun dari anak pertama tak pernah sentuh air susu / pure susu ke sebab tak sukaa . asalkan sis ambil makanan dan minuman yang berkhasiat .

12mo ago

ooo...ingtkan saya saja tdak ambil2 sbrang tambahan..susu2 tu..trima kasih atas prkongsian