Tak larat. Susah nak makan. Loya

Masuk 6 minggu preg. Terus selera makan hilang. Orang sebut makanan je terus loya. Kalau tengok lagi la tak boleh. Memang takde teringin langsung nak makan. Sepanjang hari rasa loya je memanjang. Lagi2 kalau makan ubat obimin yg doc bagi. Bertambah teruk loyany. So saya stop terus makan obimin tu just makan folic asid je. Boleh ke😭. Scan kedua baru nak tanya doc.#ingintahu #firstmom

6 Balas

Sama laa saya, sis kena try n error mkanan tu. Saya memula smua bnda tk boleh masuk. Hampirr semua. Last sy try makan roti aiskrim nasib boleh masuk. At least ada tenaga kan. Kalau tk bdan lemau sgt. Obimin tu sis try mkan sbelum nk tido malam. Lpas mkan trus tido je

biasa tu sis .. sy pun macam tu jgk dulu xda selera makan .. pastu lama² asyik lapar je.. skrng dh masuk 13 minggu 6 hari rasa loya bila x makan rasa mcm seharian x makan .

Saya pon macam tu sekarang sis 😭 kalau tk makan nanti perut masuk angin lagi tak selesa. Kalau makan asik nak loya je air masak pon tak boleh minum dah 😭

2y ago

Betul air masak tu tak leh masuk . Kalau ikutkan sebelum ni kuat air masak

sama la sy pun. dah masuk 9 minggu, byk mknn tak boleh masuk. loya,muntah..lepastu asyik lapar je..tapi tak tau nk mkn apa 🥺

obimin mmg akan buat loya sbb ada kandungan iron dlm tu. teruskan je dulu folic acid. nanti pape tanya balik doc

Sama la kita sis takleh pikir psl makanan. Nak muntah je rasa