38 weeks and 6 days masih belum ada tanda

Masih belum ada tanda2 lagi tapi perut asyik mengeras dari semalam, tanda lain takde. Kejap lagi kalau pegi PAC dorang suruh balik je. Mcm mana nk tau kalau kita betul2 sakit nk beranak? #firstmom

1 Balas

biasanya klau mengeras tak sakit tapi gerakan bby okay tu contraction palsu je , yg contraction betul tu bila mengeras + sakit kerap sgt lebih2 lagi turun tanda darah+lendir . Klau air ketuban pecah lagi sakit sbb bukaan makin besar bby dh sedia nk keluar