Salam.. Ibu2.. Pnjang cerita sy ni hrp sudi baca.. Mula2 sy spotting coklat, makin lama mkin byk.

Masa sy scan kli pertama untuk sah kn kehamilan, kantung ade bulat cntik.. Lps dua minggu kluar lendir coklat.. Pastu kluar lg, sy terus gi scan, tp dokto kata yg sme kantung msih bulat cntik tp janin xnmpk.. Sy pun balik dan mkn ubat kuat Rahim.. Lps tu start kluar lendir darah.. Sy ke klinik smula, klinik yg berlainan.. Sy fikir mayb kandungan xjadi.. Tp Tbe2 dokto kata ade janin ade heart beat.. Allahu.. Dokto kata teruskan je mkn ubat tu dan berdoa.. Tp blik dri jumpa dokto terus kluar darah fresh mcm uzur tu dsertai dgn sakit bahagian perut.pinggang.. Ade x yg sme mcm sy.. Ape perlu sy buat.. Ni pregnant kdua.. Yg pertama sy xdek pengalaman mcm ni.. Perlu sy tunggu dua minggu lagi atau mcm mne. #tolongsy

Salam.. Ibu2.. Pnjang cerita sy ni hrp sudi baca.. Mula2 sy spotting coklat, makin lama mkin byk.
7 Balas

Lps saya balik dri jumpa Dr tu, darah byk kluar, esok nya sakit Sgt perut mcm senggugut tu.. Mlm tu sy pergi emergency dan dokto sah kan sy ancaman keguguran.. Dia bg masa dua minggu untuk janin turun.. Dan mlm ni td dh kluar seketul.. Tp masih lg sakit.. Cuma kiraan dalam 6w mcm tu..

Allahu..pengalaman saya kalau spotting coklat tu normal..anak mmg ok je..tapi tahun lepas pengalaman keluar darah fresh pastu mcm berketul..pegi klinik mmg dah clear..seeloknya pegi klinik lagi sekali utk cek..smoga dipermudahkan

Pergi pakar obgyn kat swasta. Just suggestion based on my experience.

pergi je lagi skali klinik

masih bleeding ke sis?

4mo ago

Allahuakhbar sy pun mcm tu tahun lps, ni ngh preggy bru 11 minggu so doktor ckp awk dh tau kn tnda2 keguguran so ni klo awk rasa dh mcm awk rasa sblm ni trus dtg jmpa sy, ni bru nmpk kntung dr suh dtg lg 2 minggu

terus ke hosp je sis..

sis, mcm mna skrg ?

4mo ago

Xdek rezeki sy.. Mmg sy keguguran