Nak tahu brapa minggu kandungan dari hari pertama last period / hari terakhir last period

Masa nak sahkan kehamilan, dr cek dari hari terakhir last period. Tapi lepas 2 minggu datang cek scan lagi dengan dr lain, dr nya kira dari hari pertama last period. So, nak ikut yang mana satu? #seriusnanya

2 Balas

sye checkup swasta doctor kira hari pertama last period, bila checkup kk nurse kira hari pertama period. nanti doctor scan akan tentu kan ikut size janin. sye bersalin ikut due date kk.

hari pertama, bulan last period.