Payudara semasa mengandung

Masa mula mula mengandung kan payudara kita akan terasa lebih berat dan besar. Rasa sakit tapi payudara saya tak membesar pun. Tapi rasa sakit. Areola pun membesar dan menggelap. Saya ingatkan belum masanya lagi dia membesar. Pada usia kandungan 3 ke 4 bulan macam tu payudara dah mula keluarkan cairan jernih dan cairan tu masih lagipun keluar sampailah sekarang kandungan masuk 9 bulan. Tapi sampai sekarang payudara saya macam tak ada perubahan saiz. Tapi di sekeliling areola tu ada stretch mark. Dan kadang kadang payudara masih lagi sakit sampai ke sekarang. Mommy mommy ada tak yang macam saya? Kalau dah start menyusu adakah payudara akan membesar? #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

2 Balas

sama😂 sy dah 36W adala nmpk besar sikit…cecair apa pun xde keluar. rasa mcm, ada susu ke tak dalam ni??

6mo ago

sebenarnya saya harap payudara saya besar😭

sbnrnya breast kita ni xsama saiz. bila dh menyusu bby akn nmpk lebih ketara.