Terkena jangkitan kuman GBS

masa kandungan 31 minggu tiba2 air ketuban leaking bukan sekali tapi 2 kali ya pukul 1 pagi pulak tu . onthespot pergi hospital sebab risau yelah anak pertama kan #firstmom . terus kena masuk LR untuk check apa yang patut . katanya bukaan dah 2cm dan masuk muncung itik yaa ! tapi takde tanda2 nak bersalin langsung . haritu jugak pukul 3pagi warded sbb doc nak pantau . check punya check sekali kena GBS lah 😓 (nak tahu GBS tu apa google ya) . doc kasi antibiotik untuk elakkan jangkitan terkena pada kandungan hm #bantusharing

2 Balas

Mungkin ada hikmahnya..kalau air ketuban xpecah,xpergi hospital,xbuat swab guna muncung itik,xtahu jgk kan ada jangkitan kuman gbs..percayalah,perancangan Allah mmg terbaik..🫶🏻

5mo ago

betul tu sis , bak kata org benda tu menjadi asbab je

Kalau terkene jangkitan GBS ade kemungkinan lahirkan baby pramatang.. Semoga urusan awk dipermudahkan

5mo ago

Amin.. semoga y baik2 je untuk awk and baby