Size Perut / Babybump

Masa anak pertama 18Week dah nampak babybump. Anak ke-2 susah nak nampak & berat pun tak naik sebab berpuasa. Suka juga jenis perut tak nampak ni. Tapi walaubagaimanapun kena pastikan berat naik 10kg sebab bmi normal. Check up kat swasta pun doktor tegur kena naikkan berat. HB pun okay dah dari 11 ke 12.4..- puasa banyak membantu naikkan HB #sharing

2 Balas

saya dulu bmi underweight. sepanjang mengandung naik 7kg je. checkup swasta doktor pakar kata normal je sbb saya mmg jenis susah naik berat, dan bila scan pun baby membesar ikut minggu yg sepatutnya. Alhamdulillah mmg senang kempis balik perut 😂 & baby skrg pun sihat je

1y ago

itulah mula risau juga sbb berat susah naik, takut berat baby pun tak naik. syukur dia ok. takpelah naik sikit ke banyak pun asalkan baby sihat aje kan

sy bmi overweight sikit. tapi tulah dah 18w jugak tak naik berat. berat naik turun. 68kg ke 69kg ke 70kg kemudian turun 68kg. tak pose pun. tp ada gdm dan makan ikut diet gdm. setakat ni baru jumpe doktor kk 2x. mmg doktor marah ke ye

1y ago

berat kita sama 68 69 70 trun 68 blik.. ada gdm jugk dgn hb low.. tp sy bru 17 week