Cucuk 3 bulan

malam suhu anak 37.5 normal ke untuk suhu macam tu ? bila rasa kepala dan badan ada rasa panas sedikit . mohon share pengalaman mommy dalam ni . #firsttiimemom

3 Balas

selalu basahkan bahagian leher belakang badan..kalau ade coolfever baby,letak dekat belakang badan jangan letak dekat dahi..anak saya pun suam² je selepas cocok tambahan time tu selsema pulak..doktor pun dah stand by ubat deman untuk baby,sekarang tidur die terganggu sebab hidung tersumbat,cuba guna sterimar pulak sikit je yang kelua

yg Sye tahu 38 ke atas baru demam...tgk 3 hari kalau suhu makin tinggi ...sila bawak ke KK atau hospital...kalau suhu 37.5 ...awk blh ambik tuala kecik basah kan letak dekat kepala atau leher...kalau mcm Sye ...Sye lumurkan dgn air asam jawa ...insya Allah esoknya reda panas...kalau anak Sye la ...balik dari cucuk tu awk mandikan x anak tu??

4d ago

saya mandikan waktu lepas balik klinik . baik terima kasih manti saya cuba tips yang awak baik

Mandikan baby dgn air lemon suam

4d ago

kalau takde lemon, apa2 limau pun okay. saya selalu guna limau kasturi je sebab ada pokok limau kasturi kat rumah.