Anak 8bulan tak nak susu

Makan suka tapi dia dah kurang sgt susu. Masa 7bulan hari tu ada sakit jadi saya kasi direct feeding je. tak pump and tak kasi botol. Bila dah sihat saya nak kasi dia botol dia tolak and tak nak langsung susu. Sekarang susu badan pun dia dah tak nak sgt. Mostly susu utk hilang haus sikit atau nak tido. Tolong sgt saya perlukan nasihat dan experience mommy lain. Mungkin anak minum less than 10oz per day. Berat dia pun mcm sama masa dia 6m. Saya rasa fail sgt. Patut ke saya kurang kan makan dia. Biar dia berlapar supaya nak susu? #firstmom #Buntu

3 Balas

hehee..mcm anak sy sis.tak lyn susu botol lepas demam sminggu bulan 7 aritu.demam tumbuh gigi.lpas tu,.dia suka betul makan.pengasuh jaga dia pun kata dia tak layan bagi susu pump.bila dgn sy je dia direct masa nak tdo @ haus.tu pun masa tdo dia dh kurang.masa lain, memg tak dah.sbb dia kenyang makan kan.bgi sy tu normal sis.sbb dia kan dh mula ad mkanan pelengkap.

maaf nk tnya, baby makan ade letk apa² garam ke rencah ke? btw klu ade jgn bagi. buat, perencah sendiri

baby makan berapa kali sehari?

2mo ago

2 kali je. Breakfast dgn lunch. Kalau ikut nurse kat kk dia suruh mkn 3 kali sehari