Hi mommy semua ! Juat nak share harini sy drip air sebab alahan teruk sgt2.

Makan minum xsampai 5min habis keluar balik sampai satu tahap muntah keluar darah sebab dah xde apa yg nak kluar. Ada x yg sama mcam sy. Mcam2 sy buat tp semua xberhasil#ingintahu

6 Balas

macam saya, kene tahan warded seminggu sbb mmg badan betul2 lemah, muntah teruk sampai rasa nak pitam, lpstu suami belikan saya asam2...pelam muda tu, dia buat macam colek, alhamdulillah..lpstu saya daah makin okay, kurang muntah apa semua ..maybe sebab tekkak makan bende2 masam kot...kalau rasa mual, cepat2 makan pelam muda dengan kuah colek..hehehehe

boleh cuba makan gula2 sticky yg masam, it helped me alot, other than that dr bagi saya ubat tahan muntah. boleh mintak dekat dr from kk, saya muntah2 sampai turun 6 kg, sekarang okay alhamdulillah. kena banyak ikhtiar try and error mana boleh telan sebab kesian baby.

nurse soh amalkn minum air lemon or minum n makan bnde masam2 tp saya minum masam pon keluar jugak redha jaa smpai 4 bln keatas then da msok 6 bln still jugak ada alahan just kdg2 loya muntah gak lah x kerap masa awal2 dlu

saya pnye muntah smpai warded sis, kat hosp takde buat apa pun mmg drip air je 4 hari smpai dah xmuntah baru boleh keluar wad😂😂

Saya pun macam tu, tapi seminggu ni dah kurang sebab lepas makan saya akan cari asam. 😅

5mo ago

Boleh makan asam xpela dpt jugak hlgkan mual2. Sy ni asam pun dah xlalu nak telan 😢

boleh minum je