Ada yang tahu tak?

macamana nk thu baby dh msuk laluan ye ? baby sy still aktif lagi #38weeks

6 Balas

Macam saya pulak, doctor dah cakap kepala baby dah masuk laluan, tinggal nak turun je, tapi masa 37w, baby saya tiba tiba berpusing balik sampai songsang, 22/11 haritu terpaksa emergency czer sebab jantung baby dah tak stabil, maybe tali pusat terbelit dah. Active sangat sampai songsang last minit anak saya punnn. Tapi Alhamdulillah semuanya selamat. Puan kalau ada rasa sakit apa apaaaa pun, terus ke hospital yaa. Sebab saya langsung tak rasa contraction, cuma rasa sakit macam kembung perut sebelah kiri je. Rupanya tali pusat tertarik kat sebelah kiri tu.

2y ago

Allahu yaka? Ok sis tq.. Kalau sakit sikit² pn kena alert la..even false contraction ke apa..risau jga kan

kalau Sy, rasa berat dekat bahagian bawah perut. jujurnya Sy tak berapa rasa sebelum sebelum nya, sampai la masa hari rasa berat perut tu, tetiba esok terus dah nak bersalin. hahaaaa

2y ago

Dia rse berat tu nak melangkah rse mcm vagina ditekan2 ya?

saya hampir 39w isnin lepas gi klinik nurse kata bawah dh masuk laluan sbb bhgian bawah dh xleh goyang kan..saya tnya sbb confius 🤣🤣

biasanya nurse atau doktor bagitahu dah masuk laluan, atau pergi scan. kalau sendiri2 saya memang tak tahu.

saya skrg 38w juga. haritu bila scan 36w dr dah siap bgtau bby dah msuk laluan dah 🥰 belum ada tanda2 lagi.

2y ago

sy last scan 35 weeks dox cuma bgtau kepala baby dh ad bawah huhu

smelah kita still aktif hahaha.. 🫠😅🤣