RASA NAK DEMAM LEPAS CABUT GIGI trimester ke 3 . 36 minggu 6 hari . masuk 9 bulan . gusi bengkak .

macam mana ya sy dh cabut gigi masa gigi tengah sakit . sy dh 36 minggu 6 hari dh . lepas tu gusi bengkak 2 hari dh n rasa nak demam . bahaya ke tidak utk kandungan ? sebab dh masuk 9 bulan dh ni . #bantusharing #pleasehelp

3 Balas

bukan ke third trimester tak boleh cabut gigi. mak sy pergi cabut gigi waktu pregnant kat adik. balik dia demam. terus bukaan buka. mak saya bersalin, adik lahir tak cukup bulan.

mcm mana dentist boleh bg cabut gigi? haritu sy baru 32w pun dentist sy tak bg tampal/cabut sbb takut jd mcmni lah. alahai sian mommy. cuba gi dentist balik tanya mcm mana

ada mkn paracetamol x

1y ago

ada . dh 2 hari dh makan serta dengan antibiotic.