38 minggu baby dh gerak slow atas sebab ruang penuh(refer doktor)

Macam mana ya nk tau keadaan baby ok ka tidak.. Kadang2 tak prasan gerakan.. Takut terlepas pandang simptom2 penting nanti #firstmom #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

tick fkc baby sampai 10x,at least cukup 10x lebih kurang pukul 4-5 petang. lepas tu,boleh monitor setiap jam sampai la mlm. biasanya baby aktif masa malam,sbb masa tu kita tengah rehat. kalau tiada pergerakan langsung,cepat² ke pac.

12mo ago

Ok thank you sis♥️