35 minggu 4 hari

Macam mana sakit contraction? Saya first time mommy.. ada yg ckp sakit tu mcm nk berak, ada yg ckp mcm kena senggugut.. sbb sblom pregnant memang dh biasa kena senggugut yg teruk jadi memang jenis tahan sakit orang ckp.. bole terangkan x mcm mana sakit contraction tu? #ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

sakit contraction ni sakitnya tak mcm senggugut sis. yg ni lebih sakit. sy kena gunting perineum,kena masuk tiub kencing dan diseluk,memang langsung tak ada rasa sakit. contraction ni sakit seluruh badan. tak ada benda lain difikir selain nak cepat² keluarkan baby.

10mo ago

bila sy rasa contraction kerap,rasa nak berak,perut mengeras,tu memang tanda sy nak bersalin. air ketuban akan pecah@ dipecahkan bila dah sampai hosp. sy akan rasa sakit perut dan bersalin hari yg sama