anti rokok vape !

macam mana nak bagitau suami yang jangan isap rokok dalam rumah atau bilik sebab ada baby pramatang . Baby ni anak dia takkanla tak sayang , takkan nak tunggu baby ni sakit baru dia sedar ? nauzubillah , tu kalau dia sedar la , kita nmpk dia isap but bila ditanya “ eh takla “ 😭😭😭 , penat dah bagi contoh bila dia balik umah je msti tutup pintu sebab dia main cium je nasibla anak saya ni kuat even dia pramtang alhamdulilah 😭#bantusharing #asaprorok

3 Balas

Bahaya sgt asap rokok/vape ni. Husb awk tak aware ke kesan asap vape ni kpd anak awk. Dia akan serang paru2 anak terus kesian anak nt.. Kalau kena dgn sy mmg husb lgsung xdpt sentuh anak tau, sy masa awl2 tau mgndung topik prtma kami dua suami isteri bincang adalah psl rokok, suami hisap jg rokok tp x bnyk sehari tu pagi dan malam je dia hisap satu2 batang.. Tp masa kandungan makin besar sy beritahu husb utk stop rokok, dia x rokok pun dlm rmh tp bila dah masuk hidung ibu mngdung kn sensitif so sy selalu tegur x baik utk anak dlm perut. So lama kelamaan husb sendiri yg brhnti rokok, skg anak dah lahir husb mmg dah x sentuh rokok. klu husb balik dri krja or hangout dgn kwan dia mandi dlu sblm nak dukung or cium anak. Sbb kita xtau environmnt krja dia mcm mna. husb x merokok tp mesti ada je kwn krja dia merokok. Bagitau husb awk klu x dpt stop vape, at least mandi dlu bru kawan dgn anak. bahaya sgt tu.

cakap kat dia sebelum balik mandi dulu,baru cium,cakap nak ke anak awak ni sakit disebabkan punca asap.tak sayang anak ke.atau cth lepas suami isap rokok dia nak cium atau pegang bawak jer lari anak tu masuk dalam bilik kalau dia tanya kenapa..jawab jer,sy tak nak kehilangan anak..klau sy kehilangan awak sy tak kesah..🥴dah tu degil sangat

tiap kli asben dtg nak cium. Angkat baby tu trus. Elakkn.. biar dia terasa . Daripada ank sakit situ baru nak sedar.. itupun klu mau sedar lah.