Cukur bulu sebelum bersalin

Maaf saya nak tanya. Sebelum masuk labour room memang kena cukur bulu bahagian bawah tu ke? Sebab saya baca, kalau tak cukur nanti boleh tertarik masa baby nak keluar tu. Akan jadi sakit. Dan selalunya momies guna brand apa untuk cukur? Saya prefer yang painless & spray kalau boleh. Cuma tak jumpa yang betul-betul tak ada chemical yang membahayakan kandungan. #firstbaby

2 Balas

Kena cukur, kalau tak nanti nurse akan cukurkan dalam labor room. Saya wax untuk anak 1st & 2nd. Sebab senang lambat tumbuh sepanjang berpantang. Tak kalut nak kena cukur lagi sementara luka episiotomy nak sembuh.

10mo ago

Saya dah pernah cuba wax. Tapi tak boleh tahan 🥲 terima kasih atas info.

saya tak cukur sampai licin pun. trim kemas2 pun okay dah.