Panjang kaki kecil sikit

Maaf nk tya ...pernah Tk sini ada pengalaman mcm saya.. mggu lps saya dh buat detail scan semua normal... Harinie pergi KK dan DR scan ckp panjang kaki kecil sikit.. akan repeat scan lg 2 mggu..nk tya scan mcm yg lebih detail#pleasehelp #ingintahu #firstmom #firstbaby

1 Balas

First saya akan tengok siapa yang scan (intern atau doktor), 2nd kecanggihan machine KK tu. Sebab saya pernah macam awak. Saya dah buat detail scan dengan pakar di swasta, everything was fine. But bila buat kat KK, yang scan saya tu intern and machine pun nampak lama. Resolution screen kurang bagus. Intern macam terkial-kial tak tahu nak cari ukuran kaki, tangan, kepala, semua la. Sampai panggil doktor kat bilik sebelah. Sampaikan intern cakap 'Sorry I tak jumpa la mana anak u punya kaki tapi u dah buat detail scan kat luar kan? I think semua okay saja.' Saya nak tergelak tapi saya ya kan saja sebab itu last saya scan kat KK. Saya tutup buku pink KK terus proceed dengan hospital swasta. But in your case, it's a normal procedure yang doktor akan repeat scan balik. InshaAllah saya doakan semoga dipermudahkan urusan.

7mo ago

Sama-sama. InshaAllah takde apa tu.