Ini ruam ke ?

Maaf nk tnyee ini knpe yee ? Naik dekat muka anak sye bru ni . Sebelum ni bersih jee , pagi tdi baru naik nmpak merah2 . Ada cara tak nak hilang kan mcm mana? #firstmom #SeriusTanya

Ini ruam ke ?
6 Balas

Sy Tanya doktor..doktor cakap perubahan hormon pada bayi(kalau bayi bawah 2bulan).dia akan hilang sendiri cuma ambil Masa lama sikit..baby Sy pun ada dulu.saya tak sapu apa apa pun..n yes,hilang dah

Ruam panas ni. Anak saya pun kena macam ni. Musim panas kan. Pakai moisturising cream Aveeno ni. Tak melekit, cepat serap. Doctor pakar kulit yg suggest. Sangat bagus. Ada jual kat watsons.

2mo ago

Boleh sis. Pakai sekali dengan mandian aveeno ni lagi cepat nampak kesan. Sapu kat kawasan ruam, pastu letak baby tempat yg sejuk dekat dengan kipas/aircond. Kerapkan sapu bila dah kering. Harga memang mahal sikit, tapi insyaallah berkesan. Doctor pakar kukit yg suggest krim ni. Doctor tu kata baby tak boleh pakai krim sembarangan, yang tak organic, ada bahan kimia or yang ada steroid. 😂

awak try lotion Bzu Bzu anak saya naik ruam cam tu jugak.. letak lotion tu hilang da kt muka dia

haah ruam anak saya pun ada dekat muka sikit dekat leher lagi anak saya baru 24 hari

Ank sy pon naik mcm ni, pastu makin lama makin byk.. sbb musim panas skrng ni

ni ruam baby. slalu akn hilang sndri tp ambil masa.