Dah masuk 18w tapi perut tiada rasa bubble/pergerakan, normal ke? #firstbaby

Maaf nak tanya. Normal ke dh masuk 18w tapi takde rasa apa2 dlm perut (bubble/pergerakan)? baby bump tu ade je. Next appointment lg 2 minggu. Risau pon ade. Ni first pregnancy sy, 8 tahun jugak la tunggu rezeki anak ni.

2 Balas

hai sis, sy first mom. masuk 19w5d baru rasa pergerakkan baby. rasa mcm ada butterfly dlm perut.. mungkin awal lagi tu 18w. bnyk dr ckp, kalau first mom, 20w keatas selaluny baru sabar. harap bersabsr dan fikir baik baik in shaa allah

normal sis untuk 1st mom. sy dlu masa 1st and 2nd prgnnacy 5 bulan baru rasa baby gerak. sekarang kandungan k3 18w dah rasa bby gerak. no worries ok selagi takde bleeding or spotting