Lelaki atau Perempuan

Maaf nak tanya , macam mana kita nak tau yg kita mengandungkan anak lelaki atau prmpuan. Ada tak ciri² yg lebih spesifik yg ibu² pernah alami. Mohon di jawab ya tq sbb scan blik2 tpi berkepit shj

2 Balas

Semua kandungan lelaki/perempuan x kena mengena dgn ciri2 ibu tu alami puan. So susah jg nak share sbb bila share2 dgn kakak or saudara mara semua yg kmi alami ada yg sama tapi jantina masih beza, ada plk yg xsama langsung tp jantina sama. So d sni jelas ciri2 yg ibu2 alami tu x menentukan jantina bayi. Satu je cara nak tahu jantina baby which is scan. Kalau tiap bulan appt scan dgn dr baby kepit kaki boleh cuba minum or makan manis nt masa scan baby mesti gerak2. Sy tiap kali scan mmg akan makan biskut or coklat skit2. So tiap kli scan mmg nmpk barang baby tu sbb baby x kepit kaki, dia gerak2 je..

nak tau gender kena scan. xde kne mengena la ciri2 ke alahan ke bentuk perut ke ape. sblm pi scan boleh minum air sejuk manis dulu. mkn dulu bgi kenyang.