Makan Durian

maaf nak tanya kalau pregnant 12 weeks boleh makan durian ke ? lama teringin tapi tahan jee ni haa #firstbaby #firstmom

7 Balas

Saya makan 2 ulas je sis. Biar hilang ngidam tu. Alhamdulillah ok je. Jangan balun sebiji durian dhla. Sbb kita 1st mom kan x tau lagi mcm mana badan tahan ke x.. lain org lain ketahanannya..

saya makan sebiji sorang masa 10 week gitu . Yakin boleh makan , makan je . kalau rasa tak yakin jangan makan . alhamdulillah takde apa² . cuma nenas saya tak berani nak sentuh 🥺

Ikut badan org. Ada yg boleh. Ada yg x boleh. Sbb durian tu panas. Boleh mnyebabkan keguguran. Lg lg sis masih 1st trimester. Kena jaga btl btl.

Saya 14w, baru je mkn 2 hari lps tp 3 ulas je. Bole la buat rasa2 sbb teringin tgk org mkn 🤣 so far ok je badan xde pape pun

Sy pun hri tu teringin durian, bila dh mkn, perut sebu nk membuang pun susah. Jd sy x mkn dh. 😂

Blh.. mkn je.. but moderate amount..

Boleh mkan 2-3 ulas.. lepas gidam Ja