Period tak teratur

Hi maaf nak tanya, ada tak mummy yg irregular period jugak? Kalau ikut last 1st day period saya skrg dh 6weeks. Tapi tadi pergi scan tak nampak lagi, doc kata mungkin sebab irregular jadi kene tolak 2 minggu. Means doctor anggarkan mungkin kandungan baru 4 minggu. Ada ke yg kes mcm saya ya 🥹 minggu ke berapa baru kantung n janin nampak ya untuk irregular period 🥹#pleasehelp #firstmom

Period tak teratur
11 Balas

Btw sy pun irregular jugak, ttc 8y, kalau ikut kiraan 5w, upt positive dan terang, scan doc kata nampak kecik sgt, tak nampak lagi. Mgkin la baru lagi, orang ckp kene scan 8w keatas baru nampak. so sy biar je dlu scan 8week keatas jumpa doc balik. InsyaAllah takda ap tu doa baik2 semoga baby sihat nampak & sempurna. Saya last hari pertama period 16/11 .

Saya last period 6/11 ..19/12 cek upt naik 2 line pastu saya cek lagi 21/12 memang naik 2 line mlm nye saya pegi klinik untuk comfirmkn .dokter cakap 6week dah nmpk kantung 2 minggu lgi datang semula untuk scan lagi. 6week gitu awak cuba pegi klinik semula .. inshaAllah ada.

Sy first period yg lepas pun 6/11 dh prgi scan sbb hritu ada mcm spotting sikit tp skli jela ,, xnmpk apa ii pun lg mgkin sbb baru kn lg pun tu period yg kli ke 3 slpas sekian lama sy stop perancang,, mgkin haid sy kurang stabil

Samalah ikutkan last period dah 6week lebih tapi sbb period irregular kantung pun tak nmpak lagi. Awak tak keseorangan 😭😭 tahniahh sis semoga dipermudahkan

4mo ago

Yeke sis, semoga kita sama2 dipermudahkan ya. Saya pon doc suggest lagi 3 minggu repeat scan tapi buat tvs scan terus 🥺

Sama dgn kita la awak, period sya pun irregular. Sama juga dah 6 week. Tapi pgi scan baru 5 week . Baru nmpk kantung sahaja.

4mo ago

1st day period 1/11 awak .. owwhhh yeke? Kita faham sangat.. bila mcam ni lagi kita exited kan.. insya allah ada tu awakk.. nanti try pgi scan lagi skli tau

clearblue digital indicate 1-2, means baru lagi..around 4w mcmtu. blh tunggu dlm 2-3w dan scan semula. inshaAllah blh nmpk.

4mo ago

Saya guna clear blue tu 2 minggu lepas sis, kalau ikut last 1st day period saya doc kata harini 6w3d tapi disebabkan irregular period, maybe kandungan baru 4w 🥺

Sy period irregular jgk. Sepatutny 7w4d, bru td scan baby 5w5d. Nampak kantung dan janin kecik je 2.7mm 😬

sme la sye awk.. irregular period.. dh 3x mgndung mmg lmbt dpt nmpk kntung time scan..

4mo ago

Ye ke sis, selalunya week ke berapa sis scan baru nampak?

Sama. Irregular memang lari sikit kiraan kandungan nya. Dont worry oke dan tahniah.

4mo ago

Yeke sis 🥺 sis dah scan ke 🥺

sama sis , saya kalau ikutkan dh 8weeks , tapi scan bby baru macam 6weeks .

4mo ago

Wah sis dah nampak baby ya? Alhamdulillah maaf tanya sis punya last 1st day period bila ya 🥺