Gugurkan bayi yg meninggal

Maaf nak tanya, ada cara ke nak bagi baby yg dah meninggal dalam kandungan utk gugur sendiri instead of dnc? Sy 11w tapi scan baby takde jantung dan tak membesar. #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Doc ckp apa ? Selalunya doc akn ckp bg dia keluar sndiri maknanya dia akn jatuh sndiri , Kalau sakit perut atau ada apa2 boleh bgtau doc utk cuci

1y ago

Dulu sy pun mcm tu.. Tempoh 2 minggu.. Tp minggu pertama dlm hari 3 dah turun darah pas tu sy Cepat2 p hsptl... Tggu jugak x keluaq.. Pas tu dokter buh ubat pg dlm koi 7 pg.. Dia bg tmpoh dlm 2 jam.. Klu x keluaq kena p cuci... Alhamdulillah dlm 7.50 dia keluaq habis

seeloknya puan boleh ke hospital umum @ emergency dept utk kes sebegini sb merbahaya untuk ibu juga sekiranya janj meninggal dlm kandungan.

1y ago

Doc bagi masa 2 minggu utk gugur sendiri

Wait 2 weeks and bby akan gugur. Klau tak kena d&c sbb boleh buat infecton dlm rahim. Selain tu takde cara lain dear

1y ago

Okey baik. Terima kasih