Isteri mengemis ke Suami

long short story... - Isteri sebelum kahwin ada tanggungan dgn loan credit. - isteri dah kahwin jadi suri rumah. first mom with first baby. - loan credit isteri masih belum langsai. tanggungan isteri ni akan jadi tanggungan suami jugak ke? suami wajib selesaikan tak? isteri berhak tak tuntut dkt suami? adakah dia termasuk jadi nafkah? #pleasehelp #ingintahu p/s: suami full time Grab kalau boleh minta tolong sharekan link utk refer sbb encik somi ni jenis yg gila kuasa veto dan sedaya upaya akan kaitkan dgn agama.. dan kalau ada utk refer harapnya dari ustaz2/ustazah2/mufti2

14 Balas

Bnda ni bkn tanggungan suami tp klu suami yg suruh duk umah, bgtau dia psl komitmen kewangan. Infrm suami tu Hidup suami isteri jgn berkira smp nk cr fatwa bagai, klu nk murah rezeki.

Minta nafkah dkt suami.. Utk hutang credit.. cuba try minta bantuan akpk dan monthly payment byr guna nafkah yg suami kasi. Itu solution yg saya nmpk jika suami x memahami

1y ago

maaf.. akpk tu apa ya? sulit tak? ada pakai docs apa je utk mohon?

kalau suami awak bagi keja... cari keja bayar hutang tu... kalau dia xbagi keja awk kena surh dia bayar kan nti nama awak kena block.. sush untuk bank..

dia kene bayarkan kalau dia xnk awak bekerja