38 weeks pregnancy

Lepas sarapan tadi pergi toilet keputihan ada lendir berdarah, sekarang tngah bersiap nak ke hospital.. aa takutnyaa, doakan sayaaa mommies 😌 dia mcam takready tapi kena ready ya Allah berdebarnya #firstmom

7 Balas

Saya skrg 37w1d. Due 23/2. Kena serah diri 16/2 if takde tanda-2 bersalin dalam tempoh 2 minggu ni. Allah je yg thu, pelbagai perasaan bercampur baur skrg ni. Dia mcm tak ready tapi nak tak nak mmg kena get ready & be prepared jgakk. Tak sabar nak tngok baby. Tapi still takde tanda-2 nak bersalin lagi. Kalau boleh, tak nak induce. Huhu. Moga Allah permudahkan urusan kita semua yg bakal melahirkan.

4mo ago

Erm. Saya takde gdm, bacaan bp & hb pun ok. Takde masalah kesihatan lain melainkan sangkut urine je (Mula-2 ketone 4+ lepastu dah takde then sangkut pulakk dengan protein & glucose). Tapi baru ni saya checkup dekat kk, nurse ckp urine saya dah bersih (means dah clear dari protein & glucose). So far, belum rasa betul-2 sakit contraction lagi. Baby bergerak mcm biasa. Aktif tak kira waktu. Cuma kadang je dia diam agak lama then kembali bergerak/menendang dengan kuat. Ada jgakk rasa perut menggeras, kadang rasa mcm nak senggugut, kadang rasa mcm ada benda nak keluar dari bawah. Lagi satu, saya perasan makin dekat nak bersalin ni.. saya jadi susah nak tidur (pusing kiri kanan serba tak kena, makin kerap berpeluh even baru lepas mandi), bila bngon dari tidur badan berpeluh-2, start dari first trimester sampai third trimester mmg selalu ulang alik toilet. Btw kepala baby mmg dah dekat laluan. Kadang terasa jgakk mcm ada tekanan dekat area pundi kencing tu. Pastu since 36w, saya dah start pak

Sama saya due 18/2 ,, stat kemarin keluar darah dan lendir ,, perut pula kerap mengeras ,, kemarin pagi pi hospital utk buat pemeriksaan bukaan da 2cm ,, tapi doktor bagi balik rumah nanti kalau sakit teruk / pergerakan baby tidak aktif mcm selalu / keluar air ketuban cepat2 pi hospital ,, semoga dipermudahkan urusan kita utk bersalin nanti 😊.

4mo ago

Sy due 10/2@13/2..1/2 aritu kluar lendir n darah gak ..cek 1cm n admit wad 3 ari CS bukaan tetap 1cm PLUS + covid ..doc suh blk rumah dlu ..moga dipermudahkan urusan kita semua🤲🤲

sy due 9hb, kena serah diri 8hb sb gdm, pujuk² baby keluar 2hb dia xnak, skrg ni perut kejap² mengeras tp baby kdg aktif lg. . sama la rasa xready tp nak xnak kena hadap juga kn, semoga dpermudah insyaallah

4mo ago

Sama la sis due sy 9/2 tp masih belum ada tanda. Aduuu nebesnya

sama lh sis.sya dari jm6 pagi tdi.perut mengeras dgn pinggang sakit.skrg dalam perjalanan nak ke hospital

semoga di permudahkan persalinan puan..dan semua ibu²..sy due 7/2 kena serah diri ad GDM

4mo ago

sy due 20/2 tapi kena serah diri 6/2..gdm..jarak dgn yg sulung 6tahun...berdebar rasenye..

semoga dipermudahkan urusan bersalin awak 🫰🏻🫰🏻

Smoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanyaa.