risiko ke lepas bersalin czer tak urut?

lepas je bersalin tak pernah berurut sebab masa tu mmg tk ckup2 duit ada pun suami tlg urut2 kan dekat belakang.. tapi makin anak besar makin sakit pinggang lepas tu cepat penat.. terasa diri ni macam orang tua sakit pinggang tu teramat sakit punca sebab tak mengurut ke?#firstmom #SeriusTanya

1 Balas

saya masa dlm pantang sekali je urut, itu pun kena bising dgn mak, sbb dia ikut anak kawan dia ckp , jgn urut sampai anak 3bln. pdhal bole je urut time dlm pantang kan, tapi time anak cukur suruh juga dia urut, n then habis pantang curi2x g urut. tapi still sama juga sis sakit blkg. maybe kesan cucuk + posisi kita duduk, baring, bdiri sama boleh jadi sakit