38 minggu hamil

lendir coklat macamni tanda nak bersalin ker? 38 minggu dah #ingintahu #firstmom

38 minggu hamil
8 Balas

Sis dah tanya nurse kk tak? Tunjuk gambar? Itu rasanya mucus plug itu, bukaan dah besar. Better pergi saja PAC tgk kena tahan atau dia suruh balik, Kelmarin saya kena seluk pastuh keluar darah ledir, tapi bukaan 1cm dr suruh dtg bila contraction or turun tanda mcm leaking.

10mo ago

4 hari lepas dah pegi sbb senggugut sakit. kena seluk baru 1cm,dr suruh balik. smlm tu keluar pula mucus plug ni. tp belum ada sakit..& dr ckp normal kalau seluk keluar drh

direk PAC sis.. tu tanda2 bersalin... emm best nya tgk byk ibu2 cepat btul dpt tanda. sy yg minta2 turun tanda tapi xjuga ada... semngat ya sis semoga dipermudahkan urusan.... hehe.

iya itu tanda dia. mungkin tu mucus plug. dah boleh p hosp. semoga dipermudahkan! tahniah sis.

Sy pn dah 38w..tanda tak ada lg.. Cuma perut selalu mengeras dan kadang sakit bawah perut..

Saya baru kena hahaha tgk sis punya tiba saya pula yg keluar benda alah ni, mucus plug ke? 🤣

10mo ago

tahniah sis. sy belom datang seru lg.baby masih seronok dlm perut. . doakn sy bersalin sblum due 🙏

lendir+ darah , mgkin dah ada bukaan.

Pergi hospital sis

tanda tu sis. bole g pac

10mo ago

mggu lepas dah pegi dah 1cm bukaan