Tengah keliru dan tertanya2 😅

Last first period 26.3.23 - 31.3.23. Cycle lenght 31days. Check upt pd tarikh septutnya period 26.4 double line tp masih samar. Lepas beberapa hari pg scan klinik A doc masih xnmpk dan rahim menebal. 7.5.23 sy spotting dan terus ke klinik B sbb tu je dekat doc scan semula masih tak nmpk mybe etopic doc ckp dan doc sruh buat upt untuk cnfirm sy pregnant sbb dia tkot sy salah. Tp yaa mmg pregnant.. Doc bg ubat kuat rahim dan monitor spotting tu. 14.5.23 sy pg semula klinik B untuk scan dan ambil ubat kuat rahim sbb doc sruh mkn selama 3 bulan. Masa scan , agak kabur tp nmpk kantung masih kecik dan doc anggar 6w0d. Tp sbb tak puas hati dgn scan tu sy pg klinik C untuk scan pulak sbebelah mlm sbb klinik C mcm agak canggih scan dia berbanding B . Bila scan kantung tu ada tp masih xdpt nk detect bp week. Tadi sy ada pegi scan pulak tp doc pula anggar baru 4w5d. Soalan skrg sapa pernah jd mcm ni eh? Sekadar bertanya sbb baru anak 1st. Terima kasih#ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

Kalau kecik lagi biasa nak nampak kena scan tvs dari bawah.

12mo ago

sy pg klinik c scan belah atas kurang nmpk pastu doc buat tvs tp masih kecil. confius sy.. huhu

doc sis suggest makan ubat kuat rahim berapa kali sehari?

12mo ago

1 biji 2x sehari shja sis tp doc sruh continue untuk trimester pertama