Bumil tm 1

Lagi pengen minum es, boleh ga si bun?

6 Tanggapan

boleh asal jngn berlebihan .. mitos ya bunda" es tidak bikin bayi gede .. tp yg bikin bayi JD besar adalah kandungan gula yg terdapat di es teh, es cendol, es cincau tersebut .. jus buah pun aq bikin bayi besar jika jus nya ditambahkan gula lagi .. es batu jika SDH masuk kelambung itu 0 kalori .. jadi intinya es batu tidak bikin bayi gemuk tp kandungan GULA yg bikin bayi gemuk

boleh mumpung bayinya masih kecil nanti di tm 2 atau 3 lebih hati hati aja jangan keseringan minum es takut dedeknya gede di dalem.. hehe

Boleh tapi lebih baiknya tidak di tambah pemanis seperti gula dll. Air putih es itu boleh boleh aja

boleh dong kan hamil mom bukan sakit, boleh apa aja asal ga berlebihan

Boleh mba

Boleh